Gastroferm M-Vit Nyúl (100g)
A nyúl érzékeny bélflóráját stabilizáló készítmény A, B1, B6, B12 vitaminokkal.
A nyúl ősi táplálkozási igénye rendszeresen szenved csorbát a takarmányozásban. Az emésztőrendszer egészségi állapotának alapja – különös tekintettel a vakbélre – annak mikrobiológiai egyensúlya.
A természetestől eltérő tartás és takarmányozás következtében az emésztőrendszerben élő több száz mikróba faj egyensúlya – bakteriális megbetegedéseket eredményezve – könnyen felborul és rendszerint hasmenéses megbetegedésekhez, sőt elhulláshoz vezet.
A megbetegedéseket végül kórokozók okozzák, de az okok többnyire a takarmányozásból adódó, és az egyensúly felborulásában rejlő emésztési rendellenességek. Csak példaként említve a megfelelő rost-, energia-, fehérje arányt, vagy a választás körüli takarmányozási problémákat.
Másfelől a nyúl különös gyógyszerérzékenysége miatt alakul ki gyakran ártalom, mérgezés. Sok gyógyszerrel váltható ki megbetegedés a bélflóra károsításával, az ennek következtében elszaporodó kórokozókkal.
A fentiekből következik milyen fontossága van a megelőzésnek, mely elsősorban az emésztőrendszer egészségi állapotán keresztül az állat erőnlétének, ellenálló képességének a fenntartására irányul.
Ennek hatékony eszközei az emésztés és a bélműködés stabilizálását célzó természetes hatóanyagú készítmények a GASTROFERM probiotikumok.
Használata lehetővé teszi a hasmenés, gyomor és bélgyulladás megelőzését, a vakbélemésztés javítását, stresszhatások kivédését, az elhullás csökkenését.
Az optimális bélflóra hatására nő a szaporulat, a gyógyszeres kezelések után gyors regenerálódást tesz lehetővé, csökken a gyógyszerfelhasználás.
Adagolás: 3 – 5 g / kávéskanál / 10 l ivóvízhez, vagy 5 – 7 dkg 100 kg takarmányhoz keverve.
Kezdetben pár napig lehet fél adagot adni
Kiszerelés: 100 g, 1000 g